Bijzondere overnachtingsplekken in Harlingen

Blijf je langer dan een dag in onze mooie Friese zeehavenstad en heb je zin in een bijzondere overnachting? Er zijn tal van originele mogelijkheden in Harlingen. Zo kun je bijvoorbeeld slapen in de gerestaureerde vuurtoren. Dit is het enige vuurtoren hotel in Nederland. Je hebt de toren helemaal voor jezelf, het is namelijk een luxe tweepersoons hotel, van alle gemakken voorzien. 

Vuurtoren Harlingen

Havenkraan

Ben je avontuurlijk ingesteld en hou je van technische snufjes? Dan is de ronddraaiende havenkraan echt iets voor jou. Hoog boven de golven van de Waddenzee en met uitzicht over het historische centrum en de havens van Harlingen kun je je eigen uitzicht bepalen. De kraan draait namelijk 360° graden in het rond met behulp van de stuurknuppel in de voormalige besturingscabine. Bijzondere overnachtingsplekken in Harlingen

Havenkraan bijzonder overnachten

Zandtrechter

Bovenop de voormalige zandtrechter op de Willemshaven is een tweepersoons hotelkamer gebouwd. De industriële trechter werd vroeger gebruikt bij het lossen van schepen. Het zand werd uit de schepen getild, bovenin de trechter gelost en de vrachtwagens die eronder stonden vingen het zand op. Tegenwoordig is de knalrode trechter gevuld met onder andere een ruim tweepersoonsbed, badkamer met regendouche en een jacuzzi. Zo kun je optimaal genieten van het uitzicht op werelderfgoed de Waddenzee.

Reddingsboot

Voor een nautische hotelbeleving in onze havenstad is er de voormalige Engelse reddingsboot ‘Lilla Maras.’ Deze tweepersoons boot ligt in de prachtige Noorderhaven, waar de vele pakhuizen en andere monumentale panden doen herinneren aan de bloeiende handelsperiode die Harlingen doormaakte in de 18e eeuw. Je kunt zelfs een privé vaartocht over de Waddenzee maken met je eigen kapitein.  

Bijzonder overnachten

Dakhuis

Of wat dacht je van Het Dakhuis: hier slaap je in de voormalige machinekamer bovenop een 17e eeuws rijksmonument dat ooit een graanpakhuis was, met zicht over Harlingen en de Waddenzee. Dit complete en modern ingerichte appartement heeft alles in huis voor twee personen en de twee dakterrassen maken het helemaal af. 

Genoeg te kiezen dus!