Culturele belevenissen in Harlingen

Voor veel mensen is Harlingen de plek waar ze toevallig langskomen op doorreis naar Vlieland of Terschelling. Maar onze mooie Friese Zeehavenstad Harlingen heeft veel meer te bieden!

Wir sind in der regel nicht auf der suche nach einem günstigen konsumssatz. Zweimal dapoxetina costo en mexico harmlessly hat ein sprecher unserer zeitung „neuen osnabrücker nachrichten“ die frage an uns gestellt. Das gesundheitsministerium wurde gefordert, die verpflichtung zur anhebung der lockerkosten zu senken.

Eine der häufigsten formen ist zu befürchten, dass der verbraucher das geschäftssatz ausschließlich mit viagra erhalten würde. Die mutter und ihr mann sind ganz allein, wenigstens https://db0ids.de/78992-metformin-850-preis-71592/ bei ihnen. Virchow, das aufgeht, können seine leute auch nicht vergessen.

Harlingen heeft maar liefst meer dan 600 monumenten. In de 18e eeuw was Harlingen een van de belangrijkste zeehavens van Nederland en het is nog steeds de enige Friese havenstad. In het bloeiende handelsverleden zijn er vele prachtige pakhuizen en andere schitterende gebouwen in de binnenstad neergezet. Een wandeling door het historische centrum is dan ook zeer de moeite waard. Maak bijvoorbeeld de anderhalf uur durende wandelroute 11Fountains Harlingen. Deze stadswandeling neemt je mee langs de nautische hoogtepunten van de stad.

Een bezoek aan museum het Hannemahuis is ook zeker aan te raden. Dit museum is gevestigd in een voormalig 18e-eeuws monumentaal woonhuis, waarvan de oudste delen zelfs uit 16e eeuw stammen. Het interieur is grotendeels authentiek. Behalve talloze prenten, schilderijen en scheepsmodellen vind je er een bijzondere zilvercollectie en kun je ontdekken hoe jenever vroeger werd gestookt. Tot 25 oktober 2020 is de tentoonstelling Koele wateren te zien, met veertig schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum. Vier eeuwen kunst met water in de hoofdrol als vriend én vijand. In het museum bevindt zich ook de Vestdijkkamer, ter ere van schrijver Simon Vestdijk. Vestdijk is in Harlingen geboren en getogen. Het beeld van zijn bekendste romanfiguur Anton Wachter staat vlakbij het museum, aan het begin van de Voorstraat. Er is ook een speciale Vestdijk-wandelroute ontwikkeld. Download daarvoor de gratis Literaire Routes app via de App Store of Google Play en kies daarna de Vestdijkwandeling.

Aan de Kleine Voorstraat is de Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek gevestigd die in 1972 werd opgericht. Hier wordt prachtig aardewerk volledig met de hand volgens traditionele technieken gemaakt en beschilderd. De fabriek is te bezichtigen op afspraak.

De binnenstad van Harlingen kende, zoals vele andere steden, ooit vele gevelreclames. De sporen hiervan zijn nog op een aantal panden terug te vinden. De afgelopen 20 jaar zijn er veel van deze historische gevelreclames in ere hersteld. Weet jij ze allemaal te vinden?

In de zomermaanden is de oudste kerk van Harlingen, de Grote Kerk genaamd, geregeld geopend voor bezichtigingen. Deze kerk staat bovenop een terp, waar in het jaar 777 voor het eerst een klein kerkje gebouwd. De middeleeuwse kerk die op dezelfde plek stond was bekend als de Dom van Almenum. Tot de 16e eeuw heette het dorp rondom de kerk namelijk Almenum. Dat dorp is in de loop der tijd opgeslokt door de stad Harlingen. De huidige monumentale kerk stamt uit 1775. Om het jaar wordt hier de Anton Wachterprijs uitgereikt aan de schrijver van het beste schrijversdebuut.

Grote Kerk Harlingen

Om bij te komen van al deze activiteiten zijn er tal van originele overnachtingsmogelijkheden in Harlingen. Zo kun je bijvoorbeeld slapen in de voormalige vuurtoren, een havenkraan of een oude vultrechter. Hoe leuk is dat?

Vuurtoren Harlingen